Sredstva za čišćenje staklenih površina

Nikada za čišćenje staklenih površina nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak!!!

Sredstva za čišćenje staklenih površina

Nikada za čišćenje staklenih površina nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak!!!

Nikada za čišćenje staklenih površina nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak!!!

Ako sami koristite proizvode za čišćenje stakla, toplo vam preporučujemo da uvek pažljivo pročitate uputstva o tome za koje površine se sredstva koriste i kako je propisano da se koriste. Posebno obratite pažnju na deo teksta gde se navode eventualna štetna dejstva po zdravlje čoveka, a to je naročito važno za osobe koje imaju problema sa određenim alergijama kože ili probleme sa disajnimorganima.

Ako želite postići savršeni sjaj na staklenim površinama, znajte daje to ujedno i veliki izazov. Jer često se dešava da danak neiskustvu u čišćenju staklenih površina, dovede do razočarenja osobe koja se trudila,a ipak su iza tog truda ostale mrlje i linije. Zato predlažemo da tokom pranja prozora koristite horizontalne poteze na jednoj strani prozora, a vertikalne poteze na drugom delu prozora. Ako perete prozore, svakako krenite sa čišćenjem od gornjeg dela prozora ka donjem delu.

Savršeni sjaj na staklenim površinama

Veliki je izazov ako želite postići savršen sjaj na staklenim površinama!

Tokom čišćenja (pranja) stakla na prozorima, najčešće se koriste papirni ubrusi, međutim nemojte se iznenaditi kada završite sa čišćenjem prozora, akona staklima ostanu vlakna koja će čak stakla prozora učiniti prljavijim. Zato vam predlažemo da tokom pranja (sušenja) prozora, koristite krpe koje ne ostavljaju nikakve tragove.

Poznato je da se za pranje stakla na prozorima često koriste i obične novine, ali vam moramo navesti kako su reciklirane majice odlične u čišćenju prozora pa čak i filteri za kafu. Izuzetno je teško očistiti uglove prozora pa čak i nekih pukotina, staklenih stolova i ogledala pa vam veliku pomoć u čišćenju tih nedostupnijih delova za krpu, mogu pomoći pamučni štapići ili male četkice.

Pranje stakla na prozorima

Smatra se kako je za pranje stakala na prozorima idealniji oblačan a ne sunčan dan!

Svakako za čišćenje staklenih površina koristite manje grube pomoćne alate pa zato predlažemo korišćenje krpa od mikrovlakana,kako biste izbegli ogrebotine.Smatra se kako su krpe sa mikrovlaknima najboljeza čišćenje staklenih površina. Ako čistite staklo na novijem šporetu ili indukcionoj ploči, nikako ne zaboravite da bezbedno možete očistiti grejnu ploču, tek kada se ona potpuno ohladi.

Tokom čišćenja (pranja) stakla na prozorima ili ogledalima, preporučujemo da koristite krpe od mikrovlakana. Verovatno većina vas misli, kako je pranje stakla na prozorima najbolje tokom sunčanih dana, ali to nije baš tako. Sunčeva toplota može izuzetno brzo osušiti sredstvo koje koristite za pranje prozora pa vam mogu ostati brojne pruge i zato se preporučuje da prozore perete kada je dan oblačan. Predlažemo vam da nikada ne razmišljate o najboljim rešenjima za čišćenje staklenih površina, već uvek razmišljajte o idealnim alatima koje možete koristiti za čišćenje.

Smatra se kako korišćenjem krpa sa mikrovlaknima produžavate životni vek staklenim površinama! Veliki stakleni izlozi ili staklene površine velikih poslovnih objekata, pravi su izazov čak i za one koji se profesionalno bave održavanjem poslovnih zgrada. Veliki izlozi su idealni za promovisanje proizvoda ili usluga neke kompanije, a velike staklene površine vaše poslovne zgrade prvi su detalj koji će vaši poslovni partneri primetiti. Iako prljave staklene površine neće sigurno dovesti do propasti poslovanja vaše kompanije, ali je jasno kako su prvi utisci klijenta uvek najvažniji.