Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha

Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha. Čišćenje poslovnih prostora.Agencija MB.

Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha

Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha. Čišćenje poslovnih prostora.Agencija MB.

Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha

Sećamo se brojnih saveta o čistoći od strane naših roditelja pa i učiteljicau školi, a najčešće se spominjala ona čuvena: „Čistoća je pola zdravlja“. Da li je baš polovina zdravlja našeg organizma ili znatno više o tome nećemo, ali zato želimo u ovom tekstu pojasniti kako tapacirani nameštaj i tepihe treba usisavati, prati i kasnije njihovu čistoću samo povremeno održavati.

Dubinsko usisavanje i pranje tapaciranog nameštaja i tepiha

U svaku kuću, stan ili poslovni prostor, prva prljavština koja prodire u unutrašnjost objekta je prašina, nečistoće i bakterije koje prodirukroz otvoreni prozor. Na našim prostorima je običaj da se u unutrašnjost stambenog ili poslovnog prostora ulazi obuven. Svaki put kada ulazimo u unutrašnjost objekta u kome stanujemo ili radimo, obućom unosimoprašinu, pesak i sve druge nečistoće iz spoljašnje sredine, nečistoćekojima prolazi i koje dodiruje đon naše obuće. Naravno da deo nečistoća unosimo i sa garderobom koju nosimo tokom dana.

Razumljivo je da se nećemo izuvati kada ulazimo u neki poslovni prostorili tržni centar, jedino je poželjno da se izujemo na ulazu u hotelsku sobu, neki spa centar ili neki specifičan tip objekta. Međutimsmatramo kako je običaj izuvanja obuće pre ulaska u stambeni prostor, izuzetno koristan običaj nekih naroda u svetu, a pre svega dobar za zdravlje čovekovog organizma.

Često smo u detinjstvu slušali onu poznatu rečenicu: „Čistoća je pola zdravlja

Poznato je da se čak 80% nečistoća koje unesemo u unutrašnjost objekta u kome boravimo, zadržava na površini nameštaja (stolice, fotelje, ugaone garniture, krevetiu spavaćoj sobi, ormani...) i naravno na tepihu i tvrdim podovima. Svakodnevno koristimo nameštaj tako što sednemo na fotelju ili legnemo na krevet, prolazimo po tepihu, itisonu, stazama i na taj način ostavljamo razne tragove. Ostavljamo prašinu, fleke, ali bome i gljivice, bakterije pa i viruse.

Poznato je da sa čoveka svaki dan otpada sloj stare kože, koji setaloži na podovima, tvrdim površinama nameštaja, tepisima, ali možemo slobodno reći da je jedan od najopasnijih momenata, kada zbog zamrlih ostataka kože na tapaciranu fotelju ili krevet na kome spavamo, dođu grinje.

Često smo u detinjstvu slušali onu poznatu rečenicu: „Čistoća je pola zdravlja“

Grinje se hrane upravo otpacima stare kože koju je naš organizam odbacio, aza razmnožavanje im izuzetno pogoduje vlaga. Potpuno je jasno šta se dešava, ako mokri posle kupanja ili oznojani sednemo na tapaciranu fotelju, a naročito ako tako mokrilegnemo na krevet na kome trebamo celu noć da spavamo.

Na žalost često se dešava da određene odrasle osobe pa i mala deca, imaju velikih zdravstvenih problema sa disajnim organima upravo zbog grinja koje svojim prisustvom izazivaju brojne alergije, probleme sa bronhitisom, koji kasnije može da pređe u ozbiljnu astmu.

Čak 80% nečistoća koje unesemo iz spoljašnje sredine u unutrašnjost objekta zadržava se na površini nameštaja!

Čišćenje, usisavanje i pranje stambeno-poslovnih prostorase radi, kako bi dom ili poslovni prostor bio sigurniji i zdraviji za život. Postoje brojna pomoćna sredstva i mašine koje se koriste za održavanje čistoće objekata: metle, četke, krpe, sunđeri, dezinfekciona sredstva, belila, tečnosti, deterdženti i naravno usisivači i mašine za čišćenje i pranje.

Čak 80% nečistoća koje unesemo iz spoljašnje sredine u unutrašnjost objekta zadržava se na površini nameštaja!

Zdravim ali i bolesnim ljudima šteti prljavo pa i nezdravo okruženje, jer ne pogoduje čovekovom organizmu pre svega zbog svakodnevnog stresa koji evidentno doživljavapa i zbog svega navedenog. Treba obavezno napomenuti kako je i obična kućna prašina izuzetno opasna za zdravlje čoveka pa čak da može izazvati i brojne alergije. U dosadašnjem tekstu, detaljno smo opisali do kakvih zdravstvenih problema može dovesti nezdravo okruženje u objektu u kojem svakodnevno boravimo.

Sigurno se pitate koji je redosled kada se radi o čišćenju i održavanju čistoće u stambenim ili poslovnim prostorima. Moramo napomenuti kako se pre svega započinje generalnim čišćenjem i samim tim eliminisanjem većih količina nečistoća. Ako želite živeti ili raditi u čistom i zdravom prostoru, morate odmah zavrnuti rukave.

Čist dom ili poslovni prostor obezbeđuje sigurniji i zdraviji život!

Ako u generalno čišćenje krećete samostalno, prvo krećete sa eliminisanjem krupnijih nečistoća i stvari koje vam nisu baš neophodne. Po nama prvobitno trebate otvoriti sve prozore i krenuti sa usisavanjem tepiha i tvrdih površina sa kvalitetnim usisivačem. Za usisavanje prašine i svih neželjenih čestica pa i samih grinja, potreban vam je usisivač koji ima moć snažnog dubinskog usisavanja.

Prvo sa krpama koje neće dovesti do naelektrisanosti tvrdih površina i stakala (preporučujemo takozvane „magične“ krpe) obrišite svu prašinu, a ako na nameštaju postoje određene fleke, upotrebite poznata i proverena tečna sredstva (najčešće su sredstva u pumpicama) i obrišite nečistoće.

Čist dom ili poslovni prostor obezbeđuje sigurniji i zdraviji život!

Zatim sa kvalitetnim usisivačem usisajte dubinski sve tapacirane stolice, fotelje i ugaone garniture. Pojedini usisivači (Kirby) poseduju i određene nastavke poput nastavka koji poseduje četku od konjskedlake. Dodatak ne stvara vakumveć usisni vazduh prolazi između dlaka,tako da sa ovim dodatkom možete usisati tastaturu računara, monitor koji nakon usisavanja ne stvara elektricitet koji privlači prašinu. Zanimljivo je da sa ovim tipom četke slobodno možete usisavati i najstarija umetnička dela, recimo slike ulje na platnu.

Poznato je da tapacirane stolice, fotelje, ugaone garniture pa i krevete, nećete videti samo u stambenim prostorima, već ih možete videti i u poslovnim prostorima, a posebno u objektima namenjenih turizmu i ugostiteljstvu.

Na samom početku spremanja radi se takozvano „Generalno čišćenje prašine“

Jedan od najvažnijih detalja generalnog spremanja je i dubinsko usisavanje kreveta. Postoje usisivači koji dubinski usisaju dušek i do 35 centimetara dubine. Kada se dubinski usisa sva prašina, grinje i ostale mirkoskopski nevidljive čestice iz kreveta, tada nema potrebe da se pere unutrašnjost dušeka kreveta, već samo da se osveži površinski sloj.

Na samom početku spremanja radi se takozvano „Generalno čišćenje prašine“

U ovoj varijanti unutrašnjost tapaciranih stolica, fotelja i kreveta ne bude vlažna, a naneseni sloj vlage (najčešće samo pene),izuzetno brzo se osuši. Slično se dešava i sa kvalitetnim tepisima koji imaju dužu dlaku. Prvo dubinski usisamo prašinu i najčešće zrna peska koja se zadržavaju između dve dlake tepiha. Kada smo dubinski usisali prašinu i zrna peska, tada ostaje samo da površinski penom osvežimo tepih.

Ovaj sistem usisavanja i pranja obezbeđuje dugovečnost kako tapaciranih stolica, fotelja, dušeka kreveta, tako i najkvalitetnijih tepiha. Kada završite generalno čišćenje i pranje stambenih ili poslovnih prostora, tada vam ostaje samo da 2 do 3 puta mesečno održavate postignutu čistoću u objektu u kome svakodnevno boravite.

Dubinsko usisavanje kreveta jedan je od najvažnijih detalja generalnog spremanja!

Ako vam sve ovo oko generalnog spremanja izgleda poprilično komplikovano pa i teško, postoje kompanije koje se profesionalno bave čišćenjem i održavanjem poslovnih i stambenih prostora.

Agencija „MB“ od 2011. godine uspešno posluje i bavi se uslugom čišćenja i održavanja stambenih i poslovnih prostora. Oslanjamo se pre svega na iskustvo i znanjekoje je stečeno dugogodišnjim radom uz naravno veliki broj zadovoljnih klijenata koji su nam poklonili svoje poverenje.